fredag 10 juni 2011

Åsna till salu

Delightful Louis

Världens sötaste och snällaste åsna ska säljas p.g.a. tidsbrist.

Louis är 6 år och väldigt lättlärd. Hon har blivit tömkörd och riden på lite grann. Mycket van att gå med sadel på ryggen, kan skritt och halt. Mycket van att bli hanterad, borstad, verkad & stå uppstallad.

Louis är av rasen Poitou, inte helt renrasig. En ovanlig ras i Sverige. Fördelen med Poitouåsnor är att de blir mycket större än "vanliga" åsnor, vilket gör att vuxna kan rida dem.

Louis är mellan 140-150 cm i mankhöjd (ska mäta henne mer exakt någon dag).

Louis har åsnepass, är stelkrampsvaccinerad & regelbundet avmaskad.

Förra sommaren var en riktig oturssommar, Louis fick en hovböld i ena framhoven. Blev behandlad på djursjukhuset i Karlstad och sedan dess har hon varit skodd med sula på framhovarna. Inga nya hovbölder, tack och lov!

Som om det inte räckte med hovböld, Louis fick även lymfangit i ena bakbenet, blev behandlad med penicillin och hältan och svullnaden gick ner.

Skulle önska att Louis hamnade hos någon åsne eller hästvan person där det erbjuds sällskap i form av åsna eller häst.

Hade jag haft mer tid hade jag självklart behållt henne för hon är så fin och snäll. Hon är dessutom född och uppväxt här på gården så det är verkligen med sorg i hjärtat som jag säljer henne.

Priset kan diskuteras med rätt köpare men ca:pris 12 000kr



Maila gärna för mer info!
lillamyerika@hotmail.com

3 kommentarer:

  1. Åhh jag har alltid velat ha en åsna som sällskap till min häst men har inte dom pengarna :(
    hannaroth92@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Inte dåligt att ha en häst i alla fall;) Hoppas du får ihop till en åsna en dag! Kram Erika

    SvaraRadera
  3. Hej Hej!
    Har du hittat nån köpare på din åsna än :)
    Vi är en familj som bor en bra bit bort med både hästar och fyra åsnor. Dem mindre varianterna men det skulle vara himla kul med en större oxå :P
    En valack på 110 hög som heter Bruno som är 19 år. Maxima ca 90 hög och 10 år. Och Dicte runt metern som kom till oss dräktig utan vi visste om det. 9 månader senare så kikade en liten Hasse ut
    30 juli-15 ;)
    Vi är helt sålda på åsnor och kommer defenitivt skaffa fler. Vore grymt kul att ha en åsnefarm. Personligare djur får man leta efter, eller vad säger du? <3
    Mvh Caroline, Uppland

    SvaraRadera